SE HELA FILMEN PÅ VIMEO: UBÅT! En Till sannolikhet gränsande visshet

Guldbaggenominerad kritisk dokumentär om ubåtsjakten under första halvan av åttiotalet och om medias skildring av dessa händelser.  En film som nu åter har blivit högaktuell i och med de militära insatserna i Stockholms skärgård under hösten 2014.

Hårsfjärden oktober 1982:
En febril jakt efter främmande undervattensfarkoster inom militärt skyddsområde pågår. En ubåt sägs vara inringad utan möjlighet till flykt. 350 journalister har samlats vid det presscenter som upprättats vid Berga örlogsbas. All information styrs av militären; den motsägelsefulla och bristfälliga informationen är frustrerande för de nyhetstörstande journalisterna och tidningsrubrikerna blir alltmer spekulativa och dramatiska…

Se hela filmen på VIMEO:

OBSERVERA ATT  detta är en lågupplöst web-version, och att bildkvaliteten på originalfilmerna är betydligt högre.

 

UBÅT! En Till sannolikhet gränsande visshet from Maj Wechselmann on Vimeo.